Quantcast
Channel: Game Of Thrones Türkiye Forum - Tüm Forumlar
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6235

Hastalıklar

$
0
0
Selam.
Bu konuda bazı hastalıkları size anlatmayı amaçlıyorum.

GRİP

Grip , bir tür virüsün (influenza virüsü), solunum yollarına yerleşip, burada çoğalarak neden olduğu, hastanın hapşırması ya da öksürmesi sonucu başkalarına geçen, bulaşıcı bir hastalıktır. Virüs, vücuda girdikten 1-2 gün sonra hastalığın belirtileri görülmeye başlar. Yerleştiği yerde çoğalmaya başlar. Daha sonra başka yerlere de yayılır ve bütün vücudu etkiler.
Belirtileri :

-Halsizlik
-Ateş
-Baş ve karın ağrısı
-Öksürük
-Boğaz ağrısı
-Hapşurma
-Burun akıntısı vb.
(Tabi ki de bu belirtilerden biri görülüyorsa , kesinlikle gripsiniz demek değildir.)


Tedavisi:
Gribin belli bir tedavisi yoktur.Hastalık yaklaşık 1 hafta sonra geçmeye başlar.Bu dönem içerisinde dinlenmeli , iyi beslenmeli , bol sulu yiyecekler tüketmelisiniz.Böylece daha hızlı iyileşirsiniz.Antibiyotik kullanımının gribi iyileştirdiği düşüncesi kesinlikle yanlıştır.Antibiyotikler , virüslere etki etmez.Ayrıca sık antibiyotik kullanırsanız gribi daha ağır geçirirsiniz.


Grip Aşısı:
Grip aşısı yüzde yüz bir koruma sağlamaz.Çünkü grip , çok sık değişen bir yapıya sahiptir.Ancak yine de aşı olmanız hastalığa yakalanmanızı engelleyebilir veya hastalığı daha hafif geçirmenizi sağlayabilir.Grip aşısını :
-6 aylık bebekler
-Hamileliğinin ilk 3 ayını atlatmış kadınlar
-Bağışık sistemi zayıf olanlar
-60 yaş üstü kişiler
-Sağlık çalışanları
-Kronik hastalığı olanlar
Bu kişiler yüksek risk grubundadır.

Not:Grip iseniz doktora gidin.
Alıntıdır.

VEREM
Verem, mycobacterium tuberculosis(Koch basili) adındaki bir bakterinin neden olduğu bulaşıcı, iltihabi bir hastalıktır. Bu hastalığın etkenini 1882 yılında Robert Koch adında alman bilim adamı bulmuştur. Çoğunlukla akciğerlerde ortaya çıkan bu hastalık nadir de olsa diğer organları tutabilir. Genelde akciğer veremi olarak bilinir. Bu bakteri vücuda girdikten sonra hemen hastalık oluşturmayabilir. Vücut direncinin düşmesi gibi çeşitli sebeplerden dolayı bu bakteri daha sonra vereme neden olabilir.

Nasıl Bulaşır ?
Verem, genelde solunum yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Bu yüzden verem mikrobu da çoğunlukla akciğere yerleşir. Vücut savunması yetersiz kaldığında ve bakteri akciğere yerleştiğinde burada yara oluşumu gerçekleşir. Bu sırada bakteri çoğalmaya devam eder. Nefes alıp verirken olmasa da hapşururken veya öksürürken bu bakteriler dış ortama geçer. Dış ortama geçen bakteri kapalı ortamlarda başka kişilerin nefes almasıyla akciğerlerine geçer. Böylece verem mikrobu diğer kişilere de bulaşmış olur. Bazen hemen vereme sebep olur bazen de vücut direnci yerinde olduğunda bağışıklık sistemi hücrelerince tutulur. Eğer bağışıklık sistemi zayıflarsa ki bu durumda kendimizi çok güçsüz hissederiz, verem hastalığı ortaya çıkar. Hastalık ilerlerse kişinin balgamında verem mikrobu bulunur. Bu kişiyle temas hastalığın bulaşmasına neden olabilir. Bir diğer bulaşma yolu ise pastörize edilmemiş sütlerle beslenenlerde görülür. Gelişmiş ülkelerde pek görülmese de inek sütü ile beslenen, iyi kaynatılmamış ya da pastörize edilmemiş sütlerin içilmesi sonucu ortaya çıkar.

Belirtileri
-Öksürük
-Öksürürken balgam çıkarma veya kan gelmesi
-Halsizlik
-İştahsızlık
-Kilo kaybı
-Yüksek ateş
-Nefes darlığı

Tedavisi
Verem ilaçla tedavi edilir.Ancak tedavi gören hastalar sadece ilaçlara bağımlı olmamalı kendisi de çaba göstermelidir.Beslenmesine , temizliğine dikkat etmeli ; sigara , alkol , uyuşturucu almamalıdır.Bol vitamin almalıdır.Kullanılan ilaçlar genelde birden fazladır.
Not:Belirtiler sizde varsa bu Veremsiniz anlamına gelmez.Bu belirtiler bir çok akciğer hastalığının da belirtisidir.Ama acil doktora gitmelisiniz bu belirtiler varsa.
Alıntıdır

Viewing all articles
Browse latest Browse all 6235

Trending Articles