Quantcast
Channel: Game Of Thrones Türkiye Forum - Tüm Forumlar
Viewing all articles
Browse latest Browse all 6235

E-kitap arşivi: Kindle, bilgisayar, telefon ve tabletten kitap okuyanlar için

$
0
0
Ekşi Sözlük üyeleri Bittorrent Sync uygulamasını kullanarak bir e-kitap arşivi ağı oluşturmuş. Bu ağda .epub ve .mobi formatında kitaplar yer alıyor. Bittorrent Sync uygulaması kısaca, ortak bir dizine herkesin erişimini sağlıyor. Ağa katılmak için Bittorrent Sync uygulamasını bilgisayarınıza kurup aşağıdaki hash kodlarını ile ağa bağlanmanız gerek. En son baktığımda ağda 1.000'den fazla Türkçe kitap vardı. (Bittorrent Sync uygulaması telefon ve tablette de kullanılabiliyor)

Uygulamada kullanmanız gereken hash kodları:

meritokrasi read only hash: BWLXMC6WBOTB4OY5GOIC3CTXX3VSSMVVO

kaos read only hash: RLNJEI2COKEHSXLYPOIWDGXZVSTKNT5XD

Alıntı:kaos ile meritokrasi arasındaki fark ne? : kaos servisinde nerdeyse herkesin full kodu var. o yüzden anarşik bir evrim geçiriyor. tavsiyem sürekli olarak değerli bulduğunuz şeyleri hınzırın biri silmeden başka bir klasöre kopyalamanız. meritokraside ise birkaç mod var. olar full koda sahip ve ekleme ve çıkarma ve silme hakları olduğu için ağ düzenli. diğerleri read only hash sahibi. kitap ekleme ya da silme için mod a başvuruyorlar. #

Ağda George R. R. Martin'in Dunk ile Egg'in Hikayeleri kitap serisi var. Zaman Çarkı kitap serisinden de birkaç kitap görmüştüm. Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisinden yalnızca bir kitap gördüm ancak istek üzerine eklenebilir sanıyorum. Çünkü anladığım kadarıyla gelen isteklere göre ağda birkaç kişi kitapları taratıp text formatına çevirdikten sonra epub veya mobi formatında ağa ekliyor.

Şunlar da kitap istekleri gibi şeyler için kullanılan bağlantılar:

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlJBi_IoFrXfdHVqU0YwQ3BuMGMxRlh3Y3BpbEpxT2c&usp=sharing#gid=15

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlJBi_IoFrXfdHVqU0YwQ3BuMGMxRlh3Y3BpbEpxT2c&usp=sharing#gid=0

Sistemi çok fazla inceleme şansım olmadı. Sanıyorum Retroshare uygulaması yardımıyla başka bir ağ daha oluşturulmuş. Ben onu henüz denemedim. Şu anda evde olmadığım için sanıyorum bir süre de denemem ama yeni bir şeyler keşfederseniz buradan paylaşmanız güzel olur.

Ben yolculuk ederken Android telefonuma attığım Voltaire'nin Candide kitabını 2 saatte okudum. Kitapta hiçbir sıkıntı yoktu. Beklediğimin aksine telefondan okumak gözümü de yormadı. Android tablet veya telefonda kitap okuyacaksanız Google Play'in kendi kitap okuma uygulamasını kullanmanızı öneririm. Aldiko adında başka bir uygulama var bunun için ancak Aldiko çok gereksiz ek özellik eklemiş ve kitap okumayı yorucu bir süreç haline getiriyor. Google Play book uygulaması gayet yeterli ve stabil. İstediğiniz yere bookmark ekleyebiliyorsunuz, not alabiliyorsunuz ve kitap bölümlerini görüntüleyebiliyorsunuz. Ama en iyisi bir tane Kindle veya Reeder almak olur sanıyorum. Bence artık basılı kitap okumak, teknolojinin geldiği şu aşamada, pahalı ve nostaljik bir zevkten başka bir şey değil. İster illegal yöntemlerle ücretsiz kitap bulun ister gidip istediğiniz kitabı epub formatında satın alın, e-kitap her açıdan daha avantajlı. E-kitaptaki kullanım kolaylığı basılı kitaplarda -doğal olarak- yok.

Bu ağı özellike Zaman Çarkı kitap serisi gibi fiyatı 800 lirayı bulan kitap serilerini okumak isteyenler için ve çok fazla kitap okuyanlar için paylaştım. Dediğim gibi şu anda kendi bilgisayarımda olmadığım için çok fazla da inceleyemedim. Yeni bir şey öğrenirseniz paylaşmanız iyi olur.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 6235

Trending Articles